Измивате котлетите, подсушавате ги и ги овкусявате със сол и пипер. Изчиствате доматите и гъбите и ги нарязвате на шайби. Измивате босилека със студена вода, изтръсквате и отделяте листата. Обелвате скилидката чесън и я прекарвате през пресата. Нарязвате моцарелата на шайби. Загрявате зехтина в тиган и запържвате добре котлетите и от двете страни. Изваждате ги и на тяхно място слагате гъбите и ги запържвате леко. Слагате пасираните домати в купа и ги подправяте със сол, черен пипер, босилек и чесън. Изсипвате готовия домате сос в тавичка от йенаглаз и поставяте готовите котлети. Върху котлетите поставяте шайбите домати, върху тях гъбите и най-отгоре шайбите моцарела. Слагате в предварително загрята фурна на 225 С и запичате докато сиренето леко се разтече. Поръсвате с листа от босилек и сервирате.